Armata României la feminin

  Luna Martie este o lună specială în care gândul fiecăruia dintre noi se îndreaptă către o femeie dragă din viaţa noastră. Mama care ne-a crescut, soţia care ne înţelege dragostea faţă de meserie, fiica pe care de multe ori am privat-o de minunatele momente petrecute în familie, sora care s-a bucurat sau a plâns alături de noi la fiecare succes sau eşec întâmpinat.

  În această lună specială ne-am propus să aducem în faţa dumneavoastră Armata României la feminin, adică acele femei care pe lângă rolul lor de mame, soţii, fiice sau surori sunt camarazi de încredere indiferent de funcţie şi grad într-o instituţie precum cea militară.

  Femei cu iniţiativă şi motivaţie, femei care au demonstrat că ORICE ESTE POSIBIL!

  Iar colegele noastre sunt un exemplu în acest sens. Fac performanţă şi echipă în cele mai diverse dintre domeniile noastre de activitate. Pilotează avioane supersonice, sar cu paraşuta, conduc sau fac parte din subunităţi de tancuri, artilerie, infanterie și alte specialități militare, ne încântă la paradă în echipa de Drill Team sau Muzica Reprezentaţivă a Armatei şi lucrează cot la cot cu noi, băieţii, inclusiv în echipa care vă ţine la curent cu activitatea Armatei României pe paginile oficiale din reţelele de socializare.

  În prezent, în Ministerul Apărării Naţionale, personalul feminin reprezintă un procent de 16,5% din totalul angajaţilor, iar în ceea ce priveşte participarea la misiunile şi exerciţiile internaţionale, în prezent, 30 de colege activează în teatrele de operaţii din Balcani şi Afganistan, dar şi în cadrul misiunilor şi exerciţiilor internaţionale, sub egida ONU în Republica Democrată Congo, Coasta de Fildeş, Georgia.

  Parte din poveştile lor le găsiţi în acest album.

  Aşteptăm fotografii şi poveşti ale tuturor colegelor noastre la adresa socialmedia.mapn@gmail.com, care vor fi introduse în albumul nostru pe parcursul lunii martie.