Deși au pierdut un camarad, militarii din plutonul 4, compania a II-a Wild Dogs, merg mai departe. La începutul...

  Publicat pe 17.02.2018 09:29

  Deși au pierdut un camarad, militarii din plutonul 4, compania a II-a Wild Dogs, merg mai departe.

  La începutul misiunii din Afganistan, "Inimile Neînfricate" l-au pierdut pe colegul lor, sublocotenentul (p.m) Mădălin Stoica, însă acest fapt nu i-a făcut să renunțe.

  Acum, când se află pe sfârșit de misiune, sunt cu toții nerăbdători să încheie și să se întoarcă acasă la familiile lor.

  Ne-au mărturisit că, deși Mădălin nu mai e printre ei, el încă face parte din familia "Inimilor Neînfricate".

  Cu câteva zile în urmă, Președintele României i-a decorat pe colegii eroului Mădălin Stoica, În semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite în executarea unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan, în timpul căreia au fost răniţi". Astfel, Președintele a oferit Medalia Naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalului clasa a III-a Buzea Ionel şi caporalului clasa a III-a Toma Ionel.

  De asemenea, preşedintele a conferit Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari - sublocotenentului Claudiu Mechno, Medalia "Bărbăţie şi Credinţă" clasa I, cu însemn de război, pentru militari - plutonierului major Costel Alexe şi sergentului major Daniel Păltinuş şi Medalia "Bărbăţie şi Credinţă" clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari - caporalului clasa a III-a Iulian-Cătălin Vlăsceanu.

  O parte dintre ei au ajuns deja acasă în sânul familiilor, urmând ca restul să revină în țară cu ultimele zboruri ale detașamentelor.

  Vă așteptăm pe toți sănătoși acasă!
  #România #mapn #ArmataRomâniei #Afganistan #NATO