Instrucţie prin paraşutare a cercetaşilor Diviziei 2 Infanterie „Getica” Militari din cadrul Batalionului 528 Cercetare...

  Publicat pe 02.09.2015 15:20

  Instrucţie prin paraşutare a cercetaşilor Diviziei 2 Infanterie „Getica”

  Militari din cadrul Batalionului 528 Cercetare „Vlad Ţepeş” din Divizia 2 Infanterie „Getica” au executat instrucţie prin paraşutare pe aerodromul Boboc din Buzău şi raioane din proximitatea acestuia.

  Modul de instruire prin paraşutare a fost făcut prin executarea paraşutărilor de instrucţie (antrenament şi verificare), cu paraşuta rotundă, cu deschidere automată, de la înălţimi cuprinse între 200-500 metri, ziua, în condiţii meteorologice normale, din zbor orizontal, din aeronave C-130 şi C-27 J SPARTAN, cu aterizare în teren impropriu.

  Obiectivul principal de instruire al militarilor l-a constituit perfecţionarea pregătirii personalului aeronavigant-paraşutist pentru organizarea, conducerea, asigurarea şi executarea paraşutărilor în condiţii variate de teren şi stare a vremii cu paraşuta rotundă, altfel spus, dezvoltarea capabilităţii de a pătrunde în dispozitivul inamicului cu aeronave de diferite tipuri, prin paraşutare.

  Datorită calităţilor morale, a capacităţii de efort fizic şi deprinderilor paraşutiştilor la nivelul standardelor şi baremelor de specialitate au fost executate paraşutări fără incidente.

  #România #MApN