Drapelul României la loc de cinste în ”inima Europei” Oraşul supranumit „inima Europei”, Bruxelles, a găzduit marţi, 01...

  Publicat pe 03.09.2015 11:44

  Drapelul României la loc de cinste în ”inima Europei”

  Oraşul supranumit „inima Europei”, Bruxelles, a găzduit marţi, 01 septembrie 2015, prima ediţie a Zilei Europene a Drapelelor, manifestare organizată din iniţiativa „L’ Union des Fraternelles des Anciens Combattants de la Royale UFAC-vov 40-45”, cu sprijinul administraţiei publice locale şi a numeroase asociaţii ale veteranilor de război din Belgia şi Franţa.

  La manifestare au fost invitate să participe toate statele membre ale Uniunii Europene, iar imboldul punerii în practică a ideii l-a constituit nevoia de manifestare a spiritului european, a unităţii în diversitate şi, nu în ultimul rând, un pios omagiu adus acelora care, prin jertfa supremă, au contribuit la realizarea Europei Unite din zilele noastre.

  După un moment festiv consumat la Monumentul Soldatului Necunoscut amplasat în Piaţa Congresului din Bruxelles, acolo unde au fost depuse coroane de flori din partea reprezentanţilor primăriei Bruxelles şi a asociaţiilor veteranilor de război, a urmat o defilare a drapelelor statelor care au dat curs invitaţiei , defilare ce a avut drept punct final Piaţa Mare (Grand Place) din centrul istoric al capitalei Regatului Belgiei.

  De la primul sunet de goarnă care anunţa începutul ceremoniei, până la ultimul acord al fanfarei care a însoţit coloana formată din militarii port-drapel şi oficialităţi, întreaga manifestare a fost întâmpinată cu entuziasm de mulţimea de localnici şi turişti prezenţi la acea oră în „inima” capitalei Belgiene. – ne-a transmis colegul nostru de la Bruxelles, locotenent-colonelul Radu Dinu.