Dragonii Transilvani – rezistență și ambiție Participare a militarilor din Batalionul 811 “Dragonii Transilvani” la...

  Publicat pe 14.10.2015 08:31

  Dragonii Transilvani – rezistență și ambiție

  Participare a militarilor din Batalionul 811 “Dragonii Transilvani” la maratonul de 16 kilometri organizat de NATO, în Afganistan

  Sportul este esențial pentru sănătatea noastră oriunde ne aflăm, ne aduce un tonus bun, o minte mai limpede, ne redă optimismul și, de ce să nu recunoaștem, ne face să zâmbim atunci când îmbracă haina unui fenomen social. Sportul aduce împreună oameni din țări diferite, cu mentalități și culturi aparte, îi unește sub o sintagmă pe care nu o putem trece cu vederea - nevoia de mișcare.

  Militarii dejeni au participat, alături de partenerii de coaliție, la un maraton pe distanța de 16 kilometri. La start s-au aliniat reprezentanți ai tuturor națiunilor participante la misiunea Resolute Support, toți gata de un efort susținut în atmosfera afgană încă destul de încinsă.

  Cu puțină muzică rock în fundal, startul a venit la ora 17.00 când toată suflarea prezentă la linia de plecare s-a descătușat după minute bune de așteptare.

  Pe tot traseul se aflau militari voluntari, colegi, prieteni care au distribuit apă pe toată durata maratonului și evident care și-au încurajat favoriții. Sunt de apreciat curajul și ambiția celor care au ajuns la finish după mai bine de o oră, transpirați, epuizați dar cu zâmbetul pe buze.

  Felicitări tuturor participanților!

  Foto: Mureșan Radu

  #România #mapn #NATO #Afganistan