În Afganistan, Dragonii Transilvani își demonstrează, o dată în plus, calitățile teoretice și fizice! BLITZ –...

  Publicat pe 29.10.2015 15:59

  În Afganistan, Dragonii Transilvani își demonstrează, o dată în plus, calitățile teoretice și fizice!

  BLITZ – Competiție Româno-Americană

  Spiritul de echipă și camaraderie depășesc granițele oricărei națiuni, iar atunci când competiția nu doar ne pune față în față cu partenerii americani, ci și umăr la umăr, totul devine mult mai interesant.

  “BLITZ” a aliniat la start un număr de zece echipe mixte formate fiecare din trei români și trei americani, care s-au întrecut la două probe.

  Dragonii transilvani au fost reprezentați de un număr de 33 de militari, ofițeri, subofițeri și gradați profesioniști.

  Prima probă, cea teoretică în limbile engleză și română a cuprins trei teme: lanțul de comandă românesc și american, gradele militare din cele două armate și istoricul Afganistanului.

  Cea de-a doua probă, practică, a constat într-o deplasare rapidă după hartă, astfel că militari echipați complet au parcurs distanța de șaisprezece kilometri, cu șapte momente obligatorii: trasnsportul contracronometru al unui rănit pe targă, deplasarea la fel contracronometru a unor cutii de hrană împreună cu lăzi de muniție, împingerea unei mașini de teren pe distanța de 50 de metri, tragerea cu armamentul în timp și la precizie în condiții de oboseală indusă prin alergare și exerciții fizice cu arma, deplasarea rapidă printre diferite obstacole, demontarea-montarea armamentului contracronometru și rostogolirea cauciucurilor de camion.

  Felicitări tuturor participanților!

  #România #mapn #Afganistan #NATO