Ziua 3 competițională, la Invictus Games Sydney 2018, s-a încheiat! În Parcul Olimpic din Sydney, ziua de astăzi a pus...

  Publicat pe 22.10.2018 12:54

  Ziua 3 competițională, la Invictus Games Sydney 2018, s-a încheiat!

  În Parcul Olimpic din Sydney, ziua de astăzi a pus la grea încercare puterea de concentrare și de autodepășire a militarilor răniți din lotul de canotaj în sală la ergometru și volei din șezut. Fiecare dintre ei și-a dat toată silința să dea cea mai bună variantă a sa, să reprezinte România la cel mai înalt nivel, chiar dacă spiritul jocurilor este unul focalizat pe recuperare prin sport.

  Medaliile nu reflectă impactul pe care aceste jocuri le au asupra mentalului și fizicului militarilor noștri dar, la canotaj în sală la ergometru, proba de 4 minute, anduranță, Dumitru Paraschiv a reușit să obțină medalia de bronz și ne bucurăm că sportul i-a oferit oportunitatea să facă performanță, pe lângă faptul că l-a ajutat pe camaradul nostru să treacă peste problemele pe care le-a întâmpinat după producerea incidentului din 2009 din Afganistan. La același sport, Ciprian Iriciuc a fost destul de aproape să intre pe podium. Bravo, dragi colegi!

  La volei în șezut, echipa noastră a trecut de la o extremă la alta, reușind să câștige detașat cu Germania, din primele două seturi dar, după o pauză de câteva ore, echipa Georgiei s-a impus în fața echipei noastre. Indiferent de rezultate, suntem alături de voi, dragi camarazi!

  Atmosfera pe timpul probelor este una competitivă dar nu poți să treci cu vederea peste modul în care militarii, indiferent de țara din care provin, își strâng mâna unii altora, se îmbrățișează câteodată și glumesc între ei pe seama problemelor pe care le au, semn că jocurile sunt un real succes pentru recuperarea militarilor noștri.

  Mâine va fi o zi lungă, Ionuț Butoi, Șerban Larențiu, Bida Eugen, Hamza Doru și Pârvu Cătălin se vor întrece, alături de militari de alte naționalități, la natație, iar Grigore Nicolae va da tot ce poate la powerlifting.

  Felicitări participanților la competițiile de astăzi și mult succes camarazilor ce se vor întrece la probele de mâine!
  Go, Invictus! Hai, România!

  Din Sydney, Laurențiu Turoi și Sergiu Iosub și echipa Pro Patria -Ioana Teișanu și ion Chița vă vor ține la curent cu evoluțiile sportivilor noștri.

  #ArmataRomaniei #SMAp #MApN #InvictusGamesEchipaRomaniei #ARactualitate