ȘTAFETA VETERANILOR - EDIȚIA A V-A În data de 11 octombrie 2018, s-a desfășurat ȘTAFETA VETERANILOR - EDIȚIA A V-A,...

  Publicat pe 11.10.2018 17:30

  ȘTAFETA VETERANILOR - EDIȚIA A V-A

  În data de 11 octombrie 2018, s-a desfășurat ȘTAFETA VETERANILOR - EDIȚIA A V-A, dedicată Centenarului Marii Uniri, 1918-2018, pe traseul Tulcea-Constanța-Slobozia-Buzău-Brăila.
  La orele 16.30, echipa de ștafetă, formată din doi alergători și un ciclist, au intrat în localitatea Buzău, dinspre Smeeni, la care s-au alăturat militari din Garnizoana Buzău.
  Punctul final al zilei a fost pe Platoul Primăriei din Buzău unde a avut loc preluarea ștafetei de către comandantul Garnizoanei Buzău, general de brigadă Gheorghiță Vlad, împreună cu viceprimarul Municipiului Buzău, Ionuț Apostu, iar mâine, 12 octombrie 2018 la orele 07.00, va fi predată echipei de ștafetă formată din doi alergători și un ciclist din Buzău, care se vor deplasa către localitatea Brăila.
  După prezentarea unui scurt istoric al activității Grupului Invictus România, comandantul Garnizoanei Buzău, general de brigadă Gheorghiță Vlad a transmis că pentru anul următor, a fost făcută propunerea Grupului Invictus România, pentru ca ștafeta să se încheie pe Vârful Giurgiu, în zona Gura Teghii, județul Buzău, punctul în care se întâlnesc cele trei provincii românești: Moldova, Muntenia și Transilvania.
  Aducem mulțumiri și echipei Serviciului rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru modul în care au organizat și coordonat măsurile pe linie de circulație în cadrul acestei acțiuni.
  ***
  „Ştafeta Veteranilor” este organizată în contextul sărbătoririi,
  la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.
  Activitatea se desfăşoară în perioada 08-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei.
  Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.
  „Ştafeta Veteranilor” este o activitate cu participanţi voluntari din întregul spectru al societăţii noastre. Sistemul naţional de apărare, asociaţii nonguvernamentale, militari, sportivi civili precum şi alte categorii care îşi aduc un aport substanţial la desfăşurarea acestei activităţi naţionale.
  Este un eveniment comun civil şi militar, bazat pe ştafetă la care participă peste 200 de maratonişti şi biciclişti, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

  Foto: Paul Oprea

  #România #mapn #ArmataRomâniei #StafetaVeteranilor2018 #ForțeleTerestreRomane #ARactualitate #InvictusTeamRomania