ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI ÎN AFGANISTAN La aproape 3 luni de la începerea misiunii în teatrul de operaţii Afganistan,...

  Publicat pe 26.10.2018 19:21

  ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI ÎN AFGANISTAN

  La aproape 3 luni de la începerea misiunii în teatrul de operaţii Afganistan, militarii echipei ROU AIAT – rotația a 8-a, continuă executarea misiunii în cele mai bune condiții.

  25 Octombrie, Ziua Armatei României, a constituit un bun prilej pentru membrii echipei de a prezenta partenerilor de coaliție trecutul, prezentul și viitorul instituţiei din care fac parte. Drept urmare, camarazii noştri au pregătit un program ce a inclus un turneu de volei (la care s-au înscris 16 echipe, un record pentru baza NKC), o expoziţie de desene realizate de copii români şi o prezentare în imagini a Armatei României. Cele două torturi festive, expuse la sala de mese și în spațiul de lucru al AIAT, au completat frumos acest tablou al manifestărilor, despre care comandantul Force Development – gl. bg.(GER) Gunter SCHNEIDER, a declarat că reprezintă „un exemplu despre cum fiecare națiune ar trebui să organizeze astfel de activități”.

  De departe, evenimentul cel mai emoționant a fost expoziția de desene realizate de către copii din România, mulți dintre partenerii de coaliție exprimându-și dorința de a le răspunde acestora pentru gestul minunat pe care l-au făcut.

  Surpriza a fost şi mai mare atunci când șeful echipei AIAT i-a informat că pot să păstreze un desen care le-a produs o impresie deosebită; este lesne de înțeles că toate desenele și-au găsit câte un proprietar, iar acum sunt afișate la loc de cinste pe mesele de lucru ale colegilor din coaliție.

  „Programul activităților și modul în care acesta a fost realizat reprezentat o reușită deosebită, care a sporit vizibil simpatia și respectul de care oricum se bucura echipa noastră în rândul partenerilor de coaliție. Țin să mulțumesc fiecărui militar al echipei pentru modul exemplar în care s-a implicat în acest proiect“– a declarat şeful echipei româneşti, lt.-col. Marius-Gabriel MARIAN.

  Cu prilejul sărbătoririi zilei Armatei României, membrii echipei AIAT – rotația a 8-a, sunt alături de întregul personal al armatei, căruia îi urează cu respect un sincer „LA MULȚI ANI !”.

  Text: Ionică CONSTANTINESCU
  Foto: Jonathan GLASGOW (AIAT Media)

  #Romania #mapn #ForteleTerestreRomane #Brigada15Mecanizata #Iasi #ROUAIAT8 #ResoluteSupportMission #TOAfganistan