Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, cu prilejul Sărbătoririi...

  Publicat pe 23.04.2018 08:30

  Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, cu prilejul Sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre

  În calendarul creştin-ortodox, această zi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, aleasă ca aniversare a Fortelor Terestre, are semnificaţia iubirii profunde pentru neam şi ţară pe care ostaşul român o poartă în sufletul său.
  Ziua Forţelor Terestre reprezintă o sărbătoare nu doar a militarilor, ci a tututor românilor. Este ziua în care se cuvine să aducem un pios omagiu eroilor noştri pentru jertfa de sânge şi un prilej de a arăta recunoştinţa celor care au luptat şi luptă sub Drapelul tricolor pentru apărarea interselor şi a valorilor naţionale.
  Militarii Forţelor Terestre, cea mai numeroasă componentă a oştirii, sunt prezenţi la datorie în ţară sau în afara ei. Zi de zi, alături de celelalte categorii de forţe şi comandamente ale Armatei României, îşi asumă cu abnegaţie riscurile misiunilor specifice, slujind interesele ţării.
  Forţele Terestre continuă şi în acest an procesul de transformare şi modernizare prin achiziţia de echipamente şi sisteme de armamente noi pentru menţinerea capacităţii de luptă, simultan cu transformarea într-o structură modernă, cu grad ridicat de interoperabilitate, adaptată provocărilor momentului. Cele două mari unităţi multinaţionale aflate în coordonare, contribuie la consolidarea structurii de forţe aliate în flancul estic şi la apărarea colectivă a NATO.
  La ceas de sărbătoare, putem afirma cu mândrie că Forţele Terestre, prin ceea ce au relizat şi realizează în continuare pentru tară, reprezintă expresia demnităţii şi a hotărârii cu care înaintaşii noştri au scris istoria.
  Prin competenţa profesională şi dăruirea în muncă ale fiecăruia dintre dumneavoastră, Forţele Terestre Române devin, cu fiecare zi, forţa care dă încredere populaţiei că suntem în măsură să răspundem adecvat şi eficace oricăror siuaţii.
  Dragi camarazi, astăzi, când sărbătorim cu dragoste şi mândrie Ziua Forţelor Terestre, vă felicit şi vă doresc sănătate şi bucurii, cu putere de muncă şi tărie morală în îndeplinirea misiunilor încredinţate!

  LA MULŢI ANI!

  #România #ForțeleTerestreRomâne #MApN #ArmataRomâniei #ZiuaForțelorTerestre