Excelența Sa domnul Hans Klemmam, ambasadorului SUA în România în vizită la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare...

  Publicat pe 13.10.2018 05:13

  Excelența Sa domnul Hans Klemmam, ambasadorului SUA în România în vizită la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare"

  Ambasadorul SUA la București, domnul Hans Klemm, a vizitat vineri 12 octombrie, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc. Excelența Sa a afirmat că este primul liceu militar din România pe care îl vizitează.
  În cadrul acestei vizite a avut loc o prezentare a istoricului colegiului și o trecere în revistă a performanțelor și realizărilor elevilor ștefăniști. Întâlnirea a continuat cu vizitarea spațiilor și facilităților de pregătire, galeriei comandanților, capelei, sălii de lectură a bibliotecii și sălii de tradiții a colegiului.
  La final, Excelența Sa, domnul Hans Klemm s-a întâlnit cu elevii, profesorii și instructorii militari din colegiu. Cu acest prilej, Excelența Sa le-a vorbit elevilor câmpulungeni despre cooperarea militară dintre SUA și România și prioritățile Parteneriatului Strategic. Elevii ștefăniști s-au arătat interesați să afle detalii despre experiența de diplomat a domnului ambasador.
  În discursul său, domnul ambasador Hans Klemm i-a încurajat pe elevii militari câmpulungeni să își urmeze visurile de a accede în cariera militară și i-a îndemnat să urmeze exemplul lui Andrei-Alexandru Savin din promoţia 2018, care a fost admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs. De asemenea, și-a exprimat convingerea că și cei trei elevi câmpulungeni care susțin deja probe de admitere pentru academiile din SUA vor avea același succes.
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #WeAreNATO
  Foto: Laurențiu Sbiera