Forţele terestre participă la exerciţiul SEISM 2018. În cadrul exerciţiului naţional SEISM 2018, planificat de...

  Publicat pe 14.10.2018 08:10

  Forţele terestre participă la exerciţiul SEISM 2018.

  În cadrul exerciţiului naţional SEISM 2018, planificat de Ministerul Afacerilor Interne, conform procedurilor, Statul Major al Apărării a activat, în cadrul Centrului militar de comandă (nucleu), Grupa de Răspuns în Situații de Urgență și a angajat forţe şi mijloace din Statele Majore ale Categoriilor de Forţe ale Armatei, Comandamentele de Sprijin, Serviciul poliţie militară şi Direcţia Medicală a MApN.
  Statul Major al Forțelor Terestre a asigurat transportul containerelor medicale tip ISO-20 ale spitalului de campanie ROL 2 din subordinea Direcției Medicale, cu 12 autotranscontainere de tip ATC pentru dispunerea/instalarea în locația stabilită prin scenariu.
  Echpajele de poliție militară au însoțit coloanele militare pentru deplasarea în condiții de siguranță și asigură paza / securitatea perimetrală a locației în care s-a instalat spitalul de campanie.
  De asemenea, 320 militari (în ţinută civilă) îndeplineasc rolul de victime/pacienţi în cadrul intervențiilor medicale simulate.
  „SEISM 2018” îşi propune antrenarea tuturor structurilor responsabile de conducere, coordonare și răspuns, la nivel local, regional si național în cazul producerii unui seism major, generator de victime multiple. În acest scop vor fi puse în aplicare „Concepţia naţională de răspuns post seism”, precum și planurile și procedurile specifice pentru gestionarea acestei situații de urgență de amploare aferente fiecărei institutii responsabile.
  Credit foto:Biroul de presă/ Directia medicală a Ministerului Apărării Naționale.
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #DirectiaMedicalaaMinisteruluiAparariiNationale