De Ziua Eroilor şi praznicul Înălţării Domnului, structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu...

  Publicat pe 17.05.2018 12:49

  De Ziua Eroilor şi praznicul Înălţării Domnului, structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu autorităţile publice locale, Mitropolia Ardealului şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Sibiu, au organizat, joi, 17 mai, manifestări dedicate dublei semnificaţii ale acestei zile.
  Ceremoniile solemne în onoarea eroilor căzuţi pentru apărarea patriei au debutat în această dimineaţă pe platoul Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu, unde s-a efectuat apelul solemn care a cuprins apelul eroilor şi cel nominal.
  În continuarea evenimentelor, a fost ţinut un moment de reculegere de către toţi membrii instituţiei noastre, iar în Cimitirul Eroilor din Pădurea Dumbrava a fost organizată o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori.
  Ceremonii similare au mai fost organizate la Monumentul Eroilor din faţa Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă ,,General Eremia Grigorescu”, Monumentul Eroilor din localitatea Ocna Sibiului, Monumentul Eroilor din localitatea Sălişte, Monumentul Eroilor din localitatea Gura Râului şi la Parcela Eroilor din localitatea Cisnădie.
  Text: Raluca Petrescu
  Foto: Cosmin Roman şi Elena Andrei
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomane #Sibiu #ARactualitate