O delegație a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, formată din col.prof.univ.dr. Vasile Căruțașu, prorector...

  Publicat pe 02.11.2018 10:07

  O delegație a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, formată din col.prof.univ.dr. Vasile Căruțașu, prorector și locțiitor al comandantului pentru programe și relații internaționale și col.conf.univ.dr.ing. Ioan Virca, decanul Facultății de Management Militar, a participat, în perioada 24-26 octombrie, alături de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov și ai Academiei Tehnice Militare din București, la European Military Academies Commander’s Seminar (EMACS), organizat de Academia Militară Tereziană din Wiener Neustadt, Austria.
  Evenimentul, care a fost deschis de comandantul Academiei Militare din Wiener Neustadt, domnul gl.mr. Karl Pronhagl, a reunit comandanți și reprezentanți a 35 de instituții militare de învățământ superior din 18 state europene, alături de directorul Colegiului European de Securitate și Apărare, domnul Dirk Dubois, președintele Grupului de Implementare, domnul col.conf.univ.dr. Harald Gell și reprezentanți ai structurilor centrale ale Bundesheer-ului.
  La precedenta reuniune a acestui seminar, care a avut loc la Colegiul Național de Apărare Estonian din Tartu, Estonia, în virtutea faptului că în anul 2019, în primul semestru, România va prelua președinția Consiliului UE, reprezentanții Academiei Forțelor Terestre s-au oferit să găzduiască ediția EMACS 2019.

  Ca viitori organizatori ai ediției din 2019 a acestui seminar, șeful delegației instituției noastre, domnul col. Vasile Căruțașu, a luat cuvântul în cadrul reuniunii subliniind importanța procesului de internaționalizare în academiile militare din spațiul european, pașii pe care instituția noastră i-a făcut în acest sens și necesitatea intensificării relațiilor de cooperare dintre instituțiile militare de învățământ superior. La finalul intervenției, domnul col. Cărutașu a transmis tuturor celor prezenți invitația rectorului AFT de a participa la acest eveniment, organizat de instituția noastră în perioada 12-14/15 iunie 2019.
  #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #Sibiu #studenţimilitari #ARactualitate