Departamentul Ştiinţe Tehnice din cadrul Facultăţii de Management Militar a Academiei Fortelor Terestre “Nicolae...

    Publicat pe 02.11.2018 13:10

    Departamentul Ştiinţe Tehnice din cadrul Facultăţii de Management Militar a Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, în colaborare cu ESRI România, a organizat, vineri, 02 noiembrie, masa rotundă GIS DAY 2018 cu tema „Abordări ale mediilor GIS în aplicaţii de interes naţional civile şi militare”.
    GIS Day, organizat în premieră în acest an la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, este un eveniment care se desfăşoară la nivel internaţional şi are ca scop prezentarea avantajelor oferite de aplicaţiile dezvoltate cu ajutorul Sistemelor Informaţionale Geografice (Geografic Information System). GIS-ul poate fi utilizat în aproape orice domeniu pentru crearea hărţilor care „comunică”, identificarea problemelor, monitorizarea schimbărilor, realizarea prognozelor, înţelegerea tendinţelor sau elucidarea problemelor şi nu numai.
    Cu ocazia întâlnirii, reprezentanţii Esri le-au prezentat cadrelor didactice civile şi militare pachetul “Esri pentru Educaţie” şi au realizat demonstraţii pentru culegerea datelor din teren, crearea şi utilizarea simbologiei militare în diverse scenarii, analiză interactivă de vizibilitate, story maps sau analiză spaţială.
    #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #Sibiu #studenţimilitari #ARactualitate