O delegatie condusă de domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, comandantul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae...

    Publicat pe 12.11.2018 12:40

    O delegatie condusă de domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, comandantul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” și formată din lt.col. Marian Coman și mr. Claudiu Vesa, instructori superiori în cadrul Centrului de Pregătire Militară, a participat, în 30 și 31 octombrie, la evenimentul internațional Military Training & Simulation in the Central Eastern Europe (MilSim CEE 2018), organizat de Clarion Events Defence & Security, în Brno, Cehia.
    Conferința MilSim CEE 2018 a constituit un bun prilej pentru toți participanții aparținând mediului academic, cercetării, industriei, centrelor de instruire și simulare de a-și extinde cunoștințele în domeniul instruirii, a modului de utilizare a simulării și procedurilor specifice executate în sprijinul procesului de instruire. Totodată, evenimentul a constituit și o ocazie de a fi discutate oportunitățile curente și viitoare pe care modelarea și simularea militară le pot oferi în domeniul instruirii și educației, a planificării operaționale și a scenariilor specifice wargaming-ului.
    În calitate de keynote speaker, comandantul academiei, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan a prezentat modul în care se desfășoară instruirea și exercițiile la nivelul Forțelor Terestre din România, realizând totodată și prezentarea ofertei educaționale a academiei, a colaborărilor la nivel internațional, cât și a etapelor de pregătire academică și militară a cadeților din instituția noastră. De la eveniment nu au lipsit standurile special amenajate pentru prezentarea de tehnică, simulatoare și tehnologii militare de profil, utilizate în sprijinul instruirii forțelor.
    #Romania #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #Sibiu #studenţimilitari #ARactualitate