A treia zi de marş o începem dimineaţa devreme în Strâmtoarea Dardanele şi o încheiem noaptea navigând cu vele în Marea...

    Publicat pe 27.08.2018 08:37

    A treia zi de marş o începem dimineaţa devreme în Strâmtoarea Dardanele şi o încheiem noaptea navigând cu vele în Marea Egee, a treia mare pe care o vom străbate în periplul nostru. Cum era şi firesc, Strâmtoarea Dardanele nu poate concura cu mult mai spectaculoasa Strâmtoare a Bosforului astfel că a adunat mult mai puţini „spectatori” pe punţile navei poate şi datorită suprapunerii cu programul de dimineaţă. Marea Egee ne-a întâmpinat însă, ca de obicei la ieşirea din strâmtoare, cu vânt puternic şi berbeci mari de spumă pe marea bine montată cu valuri tot mai mari.
    Continuă studiul şi practica la bord. Prima parte a dimineţii i-a găsit pe cadeţii noştri în cazarmă, devenit rapid un „amfiteatru” plutitor prin coborârea meselor şi băncilor. Obiectul lecţiei de azi? Descoperirea sextantului un instrument de navigaţie vetust ar putea spune unii azi dar prezent aici la bordul N.Ş.Mircea şi descoperit şi utilizat de fiecare generaţie de studenţi.

    Text şi foto: Bogdan Dinu

    #CarieraMilitară #ANMB #MApN