Dimineaţa zilei de luni, 27 septembrie, ne găseşte în Marea Adriatică – a cincea mare traversată pe timpul marşului -...

    Publicat pe 28.08.2018 11:53

    Dimineaţa zilei de luni, 27 septembrie, ne găseşte în Marea Adriatică – a cincea mare traversată pe timpul marşului - la intrarea în primul port de escală al marşului, este vorba de Durres, al doilea oraş ca mărime din Albania. Ieri, aproape de apus, am ridicat ancora de lângă frumoasa insula grecească Othonoi şi după o noapte de navigaţie cu motor suntem la intrarea în cel mai mare port al Albaniei întâmpinaţi şi escortaţi amical până la cheu de o navă a Gărzii de Coastă.
    Pe cheu – acelaşi la care nava a mai acostat şi în anul 2011 la precedenta vizită – ne aşteptau reprezentanţii Marinei Militare a Albaniei şi colonelul Florin Ţuţuianu, ataşatul militar de la Ambasada României la Tirana - capitala se află la aproximativ 35 de kilometri de Durres – cel care s-a ocupat de programul nostru aici din următoarele trei zile dar şi ataşatul militar al Germaniei. Tradiţional, prima zi a escalei este rezervată vizitelor oficiale pe care comandantul marşului, comandorul Gabriel Moise, comandorul Mircea Tîrhoacă, comandantul navei, însoţiţi de ataşatul militar şi şeful delegaţiei germane de la bord le fac autorităţilor locale, civile şi militare.

    Text şi foto: Bogdan Dinu

    #CarieraMilitară #ANMB #MApN