ALMA MATER • Doi tineri din judeţul Iaşi, absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, sunt primii...

  Publicat pe 20.07.2018 12:27

  ALMA MATER • Doi tineri din judeţul Iaşi, absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, sunt primii admişi la Academia Forţelor Aeriene

  Text: Georgiana LUPU
  Foto: Cornel HORGA

  Absolventul Marian-Gabriel Clopoţel de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost admis primul la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, la programul de studii Management în aviaţie, specializarea Aviaţie naviganţi/Piloţi.

  Tânărul ştefănist este din Hălăuceşti, judeţul Iaşi şi a promovat examenul de Bacalaureat cu nota 9,83. Pentru admiterea la această instituţie de învăţământ militar universitar, Marian a susţinut o probă eliminatorie la limba engleză şi o probă scrisă la matematică. Pregătirea din cei patru ani de liceu militar şi-a spus cuvântul, visul lui Marian de a deveni pilot de avion începând să se transforme în realitate.

  Un alt absolvent al colegiului militar câmpulungean care a avut rezultate deosebite la examenul de admitere la Academia Forţelor Aeriene este Neculai-Ştefan Ursache. Acesta este din localitatea Victoria, judeţul Iaşi şi a fost admis primul la programul de studii Managementul traficului aerian, specializarea Aviaţie nenaviganţi.

  Cu media 9,36, absolventa Lorena Lupu a fost admisă la acelaşi program de studii, specializarea Control trafic aerian.

  Tot din judeţul Iaşi este şi Andrei Alexandru Puşcaşu, care a fost admis la Academia Tehnică Militară, la specializarea Aeronave şi motoare de aviaţie, cu media generală 9,95 şi nota 10 la proba de examen. De asemenea, el este şeful Promoţiei 2018 „Centenarul Marii Uniri” a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.