Şeful promoţiei “Centenarul Marii Uniri” a Academiei Forţelor Terestre Elena ANDREI Ca o consecinţă firească a...

  Publicat pe 30.07.2018 08:21

  Şeful promoţiei “Centenarul Marii Uniri” a Academiei Forţelor Terestre

  Elena ANDREI

  Ca o consecinţă firească a pregătirii temeinice, a plăcerii pentru cariera aleasă şi a ambiţiei personale, sublocotenent Sorina Denisa Potcovaru şi-a continuat drumul performanţei, devenind şeful promoţiei 2018 “Centenarul Marii Uniri” al Academiei Forţelor Terestre.

  Originară din Argeş, tânăra şi-a uimit părinţii la vârsta de 14 ani, când a ales să urmeze cariera militară. A absolvit Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza, şi nu oricum, ci ca şef de promoţie.

  Pasiunea ei pentru citit s-a materializat în premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, rezultate ce i-au asigurat şi admiterea fără examen la AFT, instituţia noastră fiind singura ei opţiune. A rămas în continuare la fel de ambiţioasă, parcursul ei în academie fiind unul dominat de multă muncă, responsabilitate şi performanţă. S-a clasat prima, cu media 9,73, la specializarea universitară Administraţie publică, specialitatea militară Intendenţă, iar rezultatele au izvorât dintr-o ambiţie personală. „Mi-am urmat drumul, dar întotdeauna mi-am spus că standardul nu trebuie coborât și că este necesar să găsesc, cumva, un echilibru. Din punctul meu de vedere, cheia succesului este munca și, bineînţeles, să îți placă ceea ce faci, pentru că altfel este o muncă în van” - ne-a declarat Sorina.

  Nu o să uite niciodată emoţiile primului apel sau primele comenzi în calitate de student plutonier-adjutant, mai ales că în faţa ei se aflau colegii, majoritatea băieţi. Dar emoţiile au fost date uitării, iar faptul că a făcut parte din corpul gradaţilor a determinat-o să fie un exemplu pentru ceilalţi, a excelat prin acţiunile ei şi a tratat fiecare îndatorire cu seriozitate; toate acestea contribuind la definirea ei ca specialist, luptător, lider şi bun cetăţean.

  Pe lângă calitatea de student militar pe care a avut-o până acum, Sorina este, în paralel, studentă şi la o a doua facultate, urmând cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, tânăra fiind pasionată şi de acest domeniu.

  Acum, la sfârşitul celor trei ani de studenţie, Sorina păşeşte cu încredere pe noul drum, culegând roadele unui parcurs de excepţie, titlul de şef de promoţie certificând temeinicia pregătirii şi a performanţelor obţinute în instituţia în care numele îi va rămâne pentru totdeauna gravat pe marmura ce cuprinde generaţiile de tineri performanţi ai AFT.

  Felicitări, Sorina, şi mult succes în continuare pe acelaşi drum al performanţei!
  Semper Una!