ACTUALITATE • În perioada 16 iulie - 6 august, la CILFT Cincu s-a desfăşurat exerciţiul "Resolute Castle" rotaţia 5/...

    Publicat pe 27.08.2018 11:59

    ACTUALITATE • În perioada 16 iulie - 6 august, la CILFT Cincu s-a desfăşurat exerciţiul "Resolute Castle" rotaţia 5/2018, responsabil de rotaţie fiind Batalionul 53 Geniu "Scorilo".

    Text şi foto: căpitan Tiberiu CHIRILĂ

    În cadrul exerciţiului s-au desfăşurat misiuni specifice de geniu, în cooperare cu partenerul american. Misiunile au avut două coordonate principale: una orizontală, de continuare a lucrărilor de construcţie a drumului "Alabama Road/Mud Road", şi una verticală, de construire a clădirii "CMU Building". Acestea au fost completate de misiuni conexe: reabilitarea şanţului de scurgere de la PC nr.2, betonarea unui şanţ de colectare a apelor din Dealul Vişinilor, betonarea unei platforme la PC nr.2 şi realizarea a patru foişoare de pază.

    Detaşamentul românesc "Resolute Castle" rotaţia 5/2018, comandat de căpitanul Tiberiu Chirilă, a fost compus în majoritate din militari de la Batalionul 53 Geniu "Scorilo", completat cu militari din alte structuri subordonate Diviziei 4 Infanterie "Gemina", din Divizia 2 Infanterie "Getica", Batalionul Nave Fluviale şi Centrul 83 Mentenanţă.