INVITAŢIE la competiţie din partea domnului Cozmin Ardelean, race manager la "Apuseni Ultra Race" "Apuseni Ultra Race"...

  Publicat pe 05.09.2018 10:49

  INVITAŢIE

  la competiţie din partea domnului Cozmin Ardelean, race manager la "Apuseni Ultra Race"

  "Apuseni Ultra Race" este prima competiţie din România pe o distanţă clasică de 100 de mile, de fapt este cea mai lungă competiţie de alergare montană din România (are 175 km). Este primul ultramaraton care se desfăşoară pe un traseu în linie (locaţiile de start, respectiv finish, sunt diferite).

  O linie a traseului se desfăşoară de-a lungul a trei judeţe din Transilvania. Aceasta pentru ca participanţii să se poată bucura de frumuseţile Munţilor Apuseni, iar pentru a simţi greutăţile oamenilor care mai locuiesc în cătunele izolate de pe munte, traseul trece peste trei vârfuri, cele mai înalte din Munţii Apuseni (toate trei cu altitudini peste 1.800 de metri).

  Traseul competiţiei "Apuseni Ultra Race" parcurge Cheile Galbenei (zona de chei, care se străbate prin apă sau pe cabluri/lanţuri metalice), peştera Cetăţile Radesei, zone de platou alpin şi zone împădurite.

  Timpul limită al competiţiei este de 48 de ore, la care se adaugă câteva puncte de control cu timpi limită intermediari. De-a lungul competiţiei sunt organizate 16 puncte de alimentare, pentru partea de nutriţie şi hidratare a participanţilor.

  Prima ediţie s-a desfăşurat într-un cadru mai restrâns, existând un număr limitat de locuri. La startul competiţiei au fost 17 participanţi, din care au reuşit să ajungă la finish 13 alergători. Printre participanţi s-au aflat şi doi români veniţi din străinătate special pentru această competiţie (unul din Islanda şi unul din Insulele Feroe).

  La această competiţie pot participa concurenţi din toată ţara, inclusiv reprezentanţi din structurile Armatei, considerând că există militari antrenaţi pentru a face faţă unui astfel de test fizic şi psihic.

  Informaţii (inclusiv fotografii) despre "Apuseni Ultra Race" se pot afla pe site http://apuseniultrarace.ro şi pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ApuseniUltraRace/