Serbările Naţionale – Ţebea, 2018 Rolland CHEATĂ În data de 09.09.2018, la Panteonul de la Ţebea au avut loc "Serbările...

  Publicat pe 10.09.2018 06:48

  Serbările Naţionale – Ţebea, 2018

  Rolland CHEATĂ

  În data de 09.09.2018, la Panteonul de la Ţebea au avut loc "Serbările Naţionale Ţebea, 2018", închinate memoriei lui Avram Iancu, de la moartea căruia se împlinesc 146 de ani.

  Serbările Naţionale de la Ţebea, la care participă în fiecare an mii de oameni, au debutat cu ceremonialul militar şi religios la biserica din localitate, unde se află complexul istoric şi mormântul lui Avram Iancu.

  Serviciul religios a fost urmat de evocarea istorică a evenimentului şi de ceremonia depunerii de coroane, precum şi defilarea Gărzii de Onoare.

  Din partea Ministerului Apărării Naționale a depus o coroană de flori domnul ministru Mihai-Viorel Fifor, însoţit de locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, și de comandantul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere “Decebal”, colonel dr. Dan Ionescu.

  Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, constituită din militarii Batalionului 26 Cercetare-Supraveghere Montană “Avram Iancu”.