Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza Text: Graţiela MIHĂESCU...

  Publicat pe 11.09.2018 07:41

  Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza

  Text: Graţiela MIHĂESCU, Denisa TĂRLUNGEANU
  Foto: Graţiela MIHĂESCU, George CIOCIU, Andrei ŢÂNŢĂREANU

  Începerea unui nou an şcolar trezeşte emoţia unică a zilei în care „boboci” şi elevi pornesc pe drumul cunoaşterii şi al devenirii alături de cadrele didactice şi instructorii militari într-un mediu al excelenţei educaţionale, concretizat în reuşita de 100% a promoţiei „Centenarul Marii Uniri”, atât la examenul naţional de Bacalaureat, cât şi în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal.

  Festivitatea deschiderii anului şcolar 2018-2019 s-a desfăşurat pe platoul cu rezonanţele zecilor de generaţii, în prezenţa domnului Nicolae Nasta, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, a generalului de brigadă dr. Dorin Blaiu, comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale, a oficialităţilor administraţiei publice locale, a cadrelor militare active şi în rezervă, a părinţilor, a absolvenţilor şi a personalului colegiului.

  Ceremonia a inclus trecerea în revistă a efectivelor, cuvântul de deschidere al comandantului colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, avansarea elevilor gradaţi, mesajul celor mai tineri reprezentanţi ai Armatei României transmis cu emoţie de Andreea Ingrid Vârlan (prima admisă, cu media 9,99), şi cel al elevului plutonier-adjutant Alexandru Popa.

  Ca urmare a meritelor deosebite obţinute, care i-au confirmat valoarea de-a lungul anilor de liceu, Alina Andreea Gheorghe, un exemplu demn de admirat şi de urmat de către următoarele generaţii cantemiriste, a primit din partea conducerii instituţiei, "Emblema de Onoare" a colegiului, diploma de excelenţă şi o medalie onorifică de şef de promoţie 2018. De asemenea, Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă” a premiat-o pe tânara absolventă pentru rezultatele deosebite.

  Un moment emoţionant, realizat sub coordonarea directorului-adjunct, profesor dr. Aurel-Constantin Soare, l-a constituit legământul cantemirist, între “boboci” şi viitorii absolvenţi, în anul Centenarului Marii Uniri. Intrat deja în tradiţia şcolii noastre, Jurământul cantemirist, mlădiţă istorică a celui mănăstirean, şi-a aflat locul în sufletul fiecăruia.

  La final, micii cantemirişti, aflaţi la început de drum, au primit de la colegii mai mari o insignă sub forma unui şoim, reprezentând avântul lor spre cariera militară.

  În acordurile Muzicii Militare şi în aplauzele asistenţei, proaspeţii liceeni şi-au urmat în cadenţă colegii din anii mai mari, în ecuaţia perpetuă a devenirii şi desăvârşirii fiecăruia.

  Succes tuturor!