Deschiderea anului școlar 2018-2019 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Georgiana LUPU Luni, 10 septembrie,...

  Publicat pe 11.09.2018 07:47

  Deschiderea anului școlar 2018-2019 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

  Georgiana LUPU

  Luni, 10 septembrie, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a avut loc deschiderea anului școlar 2018-2019. Această zi festivă a reunit, alături de elevii ștefăniști, părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare.

  La eveniment au participat: general de brigadă Marian Botea, șeful Direcției Operații din Statul Major al Apărării, viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, membrii Consiliului local, dar și foști profesori și cadre militare în rezervă. De asemenea, în tribuna oficială s-au aflat domnul colonel Adrian Popescu, locțiitorul șefului Statului Major al Componentei Operaționale Terestre, și colonel Nicolae-Daniel Bănică, de la Direcţia Doctrină şi Instrucţie din Statul Major al Apărării.

  Emoția de pe chipul părinților celor 120 de "boboci" a atins cote maxime în momentul în care și-au văzut copiii defilând în uniformă militară. Deschiderea anului școlar a fost un moment de o încărcătură aparte și pentru elevii care încep astăzi clasa a IX-a. "Bobocii" au venit în Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” cu speranțe, aspirații și idealuri, iar după patru ani de studii vor păși dincolo de pragul adolescenței, bine pregătiți și capabili să înfrunte dificultăţile vieţii de militar.

  Colegii mai mari continuă aventura cunoaşterii în cadrul colegiului. Au ales să se pregătească într-o instituţie prestigioasă de învăţământ militar, un model de calitate şi educaţie solidă pe harta învăţământului preuniversitar românesc. În acest demers vor fi sprijiniți de profesori și instructori militari, având ca reper cele peste 150 de premii obținute în anul școlar trecut la concursuri și olimpiade, promovabilitatea de 100% la examenul de Bacalaureat și rezultatele remarcabile de la concursurile de admitere în instituțiile militare de învățământ superior.