Un fiu de ”Şoim”, pe prima treaptă a podiumului Text: Andreea BÎRZU Foto: arhiva personală a militarului Plutonierul-...

  Publicat pe 17.09.2018 13:19

  Un fiu de ”Şoim”, pe prima treaptă a podiumului

  Text: Andreea BÎRZU
  Foto: arhiva personală a militarului

  Plutonierul-major Daniel Cociuban, din cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților”, are toate motivele să fie cel mai mândru tată zilele acestea. Fiul său cel mare, Răzvan, a participat la Campionatul Balcanic de Taekwondo ce a avut loc la București, în perioada 14 - 16 septembrie, devenind campion la categoria sa de vârstă.

  Răzvan are 11 ani, iar în cei șase ani de când practică acest sport a câștigat peste 40 de medalii la competițiile naționale la care a participat. În urmă cu trei ani câștiga medalia de bronz la Campionatul Național de Taekwondo, iar de atunci ascensiunea sa pe podium a continuat, devenind dublu vicecampion național în anii 2016 și 2017 - an în care a câștigat și Cupa României.

  Tătăl său nu a putut fi alături de el în Sala Polivalentă din București, atunci când Răzvan stătea pe prima treaptă a podiumului și Imnul național al României era intonat datorită performanței sale. El este de peste o lună în Baza Militară Aeriană Kandahar, unde servește patria sub culorile drapelului național. Dar a fost alături de fiul său cu sufletul și îi transmite că este cel mai mândru tată din lume.

  Feliciări, Răzvan! Mult succes la competițiile viitoare!