ACTUALITATE • Ceremonie de predare-primire a comenzii Grupului de luptă din Polonia Foto: locotenent Petruț CAZACU Pe...

  Publicat pe 21.09.2018 09:16

  ACTUALITATE • Ceremonie de predare-primire a comenzii Grupului de luptă din Polonia

  Foto: locotenent Petruț CAZACU

  Pe data de 20 septembrie a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Grupului de luptă din Bemowo Piskie Training Area - Polonia, condus de către Statele Unitate ale Americii, din care face parte și Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Blue Scorpions", rotația a III-a.

  Locotenent-colonelul Donny Hebel a preluat Drapelul şi misiunea Grupului de luptă de la locotenent-colonelul Timothy Wright, sub îndrumarea comandantului Brigăzii 15 Mecanizate poloneze, colonel Norbert Iwanowski.

  La ceremonie au participat: ministrul polonez al apărării - Mariusz Blaszczak, generalul-locotenent Jaroslaw Mika - comandantul Forțelor Armate Poloneze, generalul-maior Max Haston - locțiitorul comandantului Gărzii Naționale a Statului Tennesse, dar și alți reprezentanți ai statelor membre din cadrul Grupului de luptă.

  Militarii români participă în cadrul Grupului de luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al Alianței, alături de partenerii americani, britanici, polonezi și croați.