ALMA MATER • Măsuri de protecţie şi de prevenire Text şi foto: Graţiela MIHĂESCU Elevii Colegiului Naţional Militar „...

  Publicat pe 21.09.2018 11:04

  ALMA MATER • Măsuri de protecţie şi de prevenire

  Text şi foto: Graţiela MIHĂESCU

  Elevii Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” au beneficiat şi în acest an şcolar de o întâlnire cu procurorul militar locotenent-colonel Gabriel Gortoescu, şi cu comisarul-şef Florian Tudorache, profesor de legislaţie rutieră la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, pentru o informare în ceea ce priveşte măsurile de protecţie şi de prevenire a diferitelor aspecte, atât pe linie de justiţie militară, cât şi pe linie de circulaţie.

  Cantemiriştii au aflat informaţii legate de infracţiuni privind regimul circulaţiei rutiere, despre săvârşirea infracţiunilor cu violenţă, precum şi despre efectele consumului de alcool, de droguri de risc, de mare risc şi etnobotanice. De asemenea, le-au fost prezentate consecinţele juridice pe care le aduc cu sine activităţile din această sferă.

  Totodată, au fost informaţi în vederea conduitei preventive, a regulilor de circulaţie pentru pietoni, biciclişti, conducători auto. Pentru o înţelegere mai bună a celor expuse, elevii au vizionat clipuri de prevenire privind circulaţia pe drumul public, privind comportamentul participanţilor la trafic şi unele măsuri de siguranţă ce trebuie luate pe timpul deplasării pe drumul public, ca pieton, biciclist sau conducător auto.

  Activitatea a fost una foarte apreciată de toţi partcipanţii. Prin aplauzele oferite, liceenii în uniformă au arătat cât de mult le-au plăcut prezentările care au ca scop protejarea vieţii.