ALMA MATER • Cariera militară, opţiune de viitor! Text şi foto: Graţiela MIHĂESCU Joi, 20 septembrie, elevi ai Şcolilor...

  Publicat pe 21.09.2018 11:14

  ALMA MATER • Cariera militară, opţiune de viitor!

  Text şi foto: Graţiela MIHĂESCU

  Joi, 20 septembrie, elevi ai Şcolilor Gimnaziale de la Dărmăneşti, Filipeştii de Târg, Brătăşanca, Mărginenii de Jos, Mărginenii de Sus au realizat o vizită de informare-documentare în Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”.

  Cu acest prilej elevii, însoţiţi de cadre didactice şi de viceprimarul comunei Dărmăneşti, au avut posibilitatea să dialogheze cu conducerea instituţiei şi cu liceenii în uniforma militară.

  Au aflat date din istoria colegiului, au vizitat baza materială, au descoperit activităţi care pun în valoare rigoarea militară, disciplina, şi au primit răspunsuri la întrebările lor, formându-şi o primă impresie despre specificul vieţii şi instruirii celor mai tineri reprezentanţi ai Armatei României.

  Cele expuse au fost întărite de vizionarea filmului de prezentare a colegiului de către participanţi. S-au despărţit cu greu de colegiul care le-a plăcut foarte mult, o parte dintre elevi exprimându-şi dorinţa de a urma cariera militară.

  Le dorim tuturor ca visurile lor să devină realitate!