TRADIŢII • Comemorarea eroulului sublocotenent (p.m.) Ioan Grosaru de către „Cercetaşii bănăţeni” Foto şi text:...

  Publicat pe 21.09.2018 13:05

  TRADIŢII • Comemorarea eroulului sublocotenent (p.m.) Ioan Grosaru de către „Cercetaşii bănăţeni”

  Foto şi text: plutonier Marius BUDESCU

  "Printre frunze moarte-n toamnă călătorul oboseşte,
  Cad şi stele printre ramuri, păsări se hlizesc la cer,
  Nu mai râde, nu mai plânge, doar suflarea-i mai păşeşte
  Într-un chip de vultur straniu ce se ridică-n eter".

  Aceste versuri aparţin sublocotenentului (p.m.) Ioan Grosaru, rămas în memoria militarilor români ca "Eroul poet bănăţean", născut şi crescut în Bucovina, în localitatea Păiseni, judeţul Suceava.

  Pe 21 septembrie s-au împlinit 11 ani de când Batalionul 32 Cercetare-Supraveghere "Mircea" a pierdut o mare sursă de frumos, un suflet delicat, a pierdut unul dintre cei mai iubiţi şi mai apreciaţi militari. Şi în acest an, ca de fiecare dată, emoţia omagiului adus colegului nostru, eroul sublocotenent (p.m.) Ioan Grosaru, a fost trăită cu lacrimi în ochi.

  Amintirea tragicului moment din 21 septembrie 2007 din Irak, când un mijloc exploziv improvizat a trimis “acasă” sufletul colegului nostru, a fost alinată de recitarea unor poezii create de acesta.

  Într-o atmosferă solemnă şi încărcată de emoţie, au fost depuse jerbe de flori şi pioase rugăciuni, ca de acolo de unde ne priveşte să mijlocească Bunului Dumnezeu „împăcarea” vremurilor în care trăim, aşa cum a descris-o vizionar în poezia sa “Aştept o împăcare”, din volumul “Cărări Stelare”.

  Cinste şi onoare memoriei tuturor eroilor care s-au jertfit pentru ţară, neam şi credinţă strămoşească!