ACTUALITATE • Batalionul 612 Artilerie Antitanc „Maramureş”, 50 de ani de la înfiinţare Text şi foto: Relaţii Publice U...

  Publicat pe 26.09.2018 09:08

  ACTUALITATE • Batalionul 612 Artilerie Antitanc „Maramureş”, 50 de ani de la înfiinţare

  Text şi foto: Relaţii Publice U.M. 02565 Cluj-Napoca

  Baia Mare, 24 septembrie. În anul Centenarului Marii Uniri, militarii Batalionului 612 Artilerie Antitanc „Maramureş” au sărbătorit 50 de ani de la înfiinţarea unităţii.

  Militari activi, rezervişti, personal civil, oficialităţi judeţene şi locale, au înfruntat cu toţii vremea rea pentru a asista la aniversarea batalionului, ce are drept misiune „proiectilul şi ţinta”.

  Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, care a mulţumit întregului personal al batalionului pentru efortul depus în îndeplinirea misiunilor primite, precizând că „trebuie să ne pregătim pe timp de pace ca şi pe timp de război, pentru că numai aşa vom putea menţine pacea alături de aliaţi în Europa şi în lume...”.

  Profesionalismul personalului din unitate a fost răsplătit, acum, la ceas aniversar, prin decorarea Drapelului de luptă al unităţii cu Ordinul „Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de pace.