TRADIŢII • Pe eroi nu-i vom uita niciodată! Text: locotenent Mirela CĂPÎLNEAN Foto: Rareș DAVID Aflați în plin proces...

  Publicat pe 12.11.2018 08:50

  TRADIŢII • Pe eroi nu-i vom uita niciodată!

  Text: locotenent Mirela CĂPÎLNEAN
  Foto: Rareș DAVID

  Aflați în plin proces de pregătire pentru a îndeplini o nouă misiune în Afganistan, infanteriștii gălățeni își cinstesc eroii care au dovedit sacrificiul suprem!

  Cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de operații - 11 noiembrie, militarii gălățeni au cinstit memoria camarazilor Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei", căzuți la datorie pe timpul misiunilor din Afganistan.

  În semn de respect şi preţuire, camarazii de arme au dat onorul celor trei eroi: sublocotenent (p.m.) Ionuţ Cosmin Sandu - căzut la datorie în 20 martie 2008, sublocotenent (p.m.) Claudiu Marius Covrig - căzut la datorie în 13 iunie 2008 și sublocotenent (p.m.) Narcis Șonei, prin desfăşurarea unor ceremonii militare și religioase la mormintele acestora, din localitățile Galați și Tecuci.

  Alături de militarii garnizoanei Galați, la ceremoniile organizate au luat parte familiile eroilor, reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre militare şi elevi, toți având același gând, să aducă un omagiu acelora care "au servit țara cu patriotism, bărbăţie şi mult curaj, în teatrele de operații".

  În cadrul activităților a fost prezentată semnificația zilei și au fost rostite cuvinte emoționante.

  După oficializarea slujbei religioase, în semn de apreciere a sacrificiului şi eroismului militarilor eroi, au fost depuse buchete de flori, coroane și candele la mormintele acestora.

  În această perioadă, infanteriștii gălățeni se pregătesc intens pentru a executa o nouă misiune în teatrul de operații Afganistan.

  CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI LOR!