TRADIŢII • Sacrificiul impune respect Text: Graţiela MIHĂESCU Foto: Florin MARCU Elevi şi cadre militare din Colegiul...

  Publicat pe 13.11.2018 08:10

  TRADIŢII • Sacrificiul impune respect

  Text: Graţiela MIHĂESCU
  Foto: Florin MARCU

  Elevi şi cadre militare din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” au purtat, de Ziua Veteranilor, bujorul românesc, în semn de recunoştinţă, consideraţie şi respect pentru cei care au participat la misiuni în teatrele de operaţii.

  În perioada 1996-2018, România a pierdut 29 de militari în misiunile executate în teatrele de operaţii, iar alţi peste 180 au fost răniţi.

  „Bujorul este asociat, în cultura şi tradiţia românească, cu puterea dragostei, cu devotamentul, sacrificiul, simbolizând sângele vărsat de ostaşii români din toate timpurile”.

  11 noiembrie – este o zi importantă atât pentru Armata României, cât şi pentru naţiune, o zi în care se aduc omagii veteranilor şi celor căzuţi pe câmpurile de luptă.

  „Am avut onoarea de a participa în Capitală, în Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor căzuţi în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României. Aici a avut loc ceremonia militară şi religioasă unde au fost depuse coroane de flori şi s-au ţinut momente de reculegere. Au fost clipe pline de emoţie, mai ales privindu-i pe militarii reprezentanţi ai -ului care, deşi răniţi, erau cu zâmbetul pe buze, pentru că, la fel ca şi veteranii sau cei căzuţi la datorie, au pus naţiunea pe primul loc şi au apărat-o cu orice preţ. Privind aceşti oameni puternici, mi-am întărit convingerile pe drumul ales. Le datorăm recunoştinţă şi respect tuturor celor care s-au jertfit pentru binele poporului” - a spus elev caporal Raluca Caran.