MAPAMOND MILITAR • Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul multinaţional „Trident Juncture -18” Text şi video: mass-...

  Publicat pe 13.11.2018 10:15

  MAPAMOND MILITAR • Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul multinaţional
  „Trident Juncture -18”

  Text şi video: mass-media NATO

  Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, împreună cu cei 29 de ambasadori ai Consiliului Atlanticului de Nord au participat, în cadrul Zilei Distinşilor Vizitatori (DV-Day), la exerciţiul multinaţional „Trident Juncture-18”, eveniment care a avut loc la Trondheim (Norvegia), pe data de 30 octombrie.

  „Trident Juncture-18” este considerat a fi cel mai mare exerciţiu organizat de NATO în perioada post-Război Rece şi a angrenat peste 50.000 de militari proveniţi din armatele a 29 de ţări aliate, precum şi militari din două state partenere, Finlanda şi Suedia.

  În alocuţiunea de deschidere, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat caracterul defensiv şi transparent al exerciţiulu, specificând că toate statele membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare Europeană (OSCE) au fost invitate să trimită observatori, precizând că „Aliaţii respectă atât litera cât şi spiritul acordurilor internaţionale la care [Alianţa] este parte”.

  Materialul video redă în întregime exerciţiul demonstrativ prezentat la DV-Day, cu comentariul dublat în limba franceză, realizat de către structura mass-media a NATO.

  #România #mapn #ArmataRomaniei #ForţeleTerestreRomâne #RevistaFT #TridentJuncture #NATO

  SURSA VIDEO »» https://youtu.be/ujNU_F_H76M
  SURSA TEXT »» https://is.gd/lDuuKz