Ne mândrim cu el!

   

   Ionuţ face parte din lotul României şi este unul dintre cei doi luptători de Kureş la categoria 90 Kg.

   

  Plutonierul Ionuţ Mocanu, unul dintre cercetașii Companiei 349 Cercetare a Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" a fost medaliat cu bronz la Campionatul European de Kureş (lupte tradiționale turco-tătare) desfășurat în Germania.

   “Am participat la categoria 90 kg obținând locul III. Am luptat cu un sportiv de origine germană în primul meci, pe care l-am învins, apoi am fost înfrânt de un sportiv din Moldova, iar până în semifinale am mai învins un sportiv din Turcia. În semifinale succesul nu a mai fost de partea mea întrucât contracandidatul meu, un sportiv de origine română, m-a învins după un meci frumos și lung. În finala mica am învins un sportiv german cu origini georgiene. La finalul competiţiei mă mândresc cu locul III şi o medalie de bronz”, ne mărturisește militarul.

   

  Plutonierul Mocanu Ionuţ a descoperit luptele tradiţionale turco-tătare - Kureş de curând, fiind la bază luptător de judo de aproximativ 11 ani. Acesta a câştigat până în prezent numeroase competiții, clasificându-se la începutul anului 2017 pe locul I la categoria 90 kg seniori, din peste peste 50 de sportivi participanți.