Ultimul clopoţel

  Pentru liceenii militari ai Promoţiei a 94 –a ce poartă denumirea onorifică “Centenarul Marii Uniri” a fost ultima apariţie în careul festiv, în calitate de elevi. Clinchetul cristalin al clopoţelului a anunţat finalizarea etapei învăţământului preuniversitar. 108 adolescenţi au rostit cu mândrie “Absolvent” la strigarea catalogului de către diriginţi, în aplauzele comandantului colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, a directorului adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare, a cadrelor didactice şi militare, a părinţilor şi a colegilor.

   

  O zi specială care a produs în jur emoţie şi amintiri frumoase. Astfel, în albumul promoţiei, s-a mai adăugat o filă, structurată în patru capitole, cu un început scris într-o zi de 25 mai 2018, din care aflăm că, 108 ABSOLVENŢI cu tot atâtea destine personale au legat prietenii care vor dura toată viaţa, au acumulat cunoaştere, experienţe, emoţii, împliniri, toate doar aici, în colegiu, în locul în care au conturat un tablou al metamorfozei personale.

   

   “Dragii noştri dascăli, profesori, educatori, părinţi, prin dumneavoastră am învăţat să fim oameni, să iubim ştiinţa, literatura, florile, viaţa, pe noi, pe voi! Să ne iubim ţara![…]

   

  La ceas aniversar, mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi!Mărturisim destoinic că dacă ne-ar fi îngăduită o altă naştere şi dacă o soartă nouă ar apărea din larg, am apuca din nou pe acelaşi drum, la capătul căruia ne-am dori să vă găsim”, au transmis în numele promoţiei, „abolvenţii” Alina Gheorghe şi Răzvan Cristea.

   

  Elevul plutonier adjutant Răzvan Cristea a obţinut la examenul de bacalaureat media 9,33 şi a stabilit o premieră în istoria “Cantemirului”, fiind acceptat la una din cele mai prestigioase academii militare din lume: „West Point”, Statele Unite.

   

  La final, cu toţii, le-au urat succes în viaţă şi la marile provocări intelectuale: Examenul de Bacalaureat şi Concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior.

   

  Clasa a XII –a A – diriginte, prof. Claudia Dogaru; 

  Clasa a XII – a B – diriginte, prof. Mihaela Steliana Lambru;

  Clasa a XII –a D – diriginte, prof. Alexandru Diţei;

  Clasa a XII –a C – diriginte, prof. Roxana Ţonoiu.

   Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!

   

  Foto: Graţiela Mihăescu, George Ciociu