Admiși în instituţiile militare de învăţământ superior şi postliceal

  Absolvenţii Promoţiei „Centenarul Marii Uniri” au onorat instituţia în care s-au format ca oameni şi ca viitori ofiţeri ai Armatei României, reuşind, în urma pregătirii temeinice, a seriozităţii, a determinării şi a pasiunii pentru specializarea aleasă, să acceadă, prin concurs, în academiile categoriilor de forţe.

   

  105 absolvenţi au fost ADMIŞI în instituţiile militare de învăţământ superior, iar un absolvent îşi va desăvârşi, mai departe, pregătirea în Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”.

   

  Răzvan Cristea a realizat o premieră în istoria Cantemirului, reuşind de pe băncile colegiului performanţa de a fi ADMIS la Academia Militară „West Point”, SUA.

  28 de cantemirişti se vor forma ca ingineri în Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”.

   

  33 de pasionaţi de domeniul aviaţiei, care îşi vor desfăşura activitatea atât la sol cât şi deasupra norilor, se vor pregăti în Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă”, Braşov;

  10 cantemirişti au ales să se formeze ca ofiţeri de marină în Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

  22 de absolvenţi se vor pregăti la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu în armele şi specialităţile pentru care au optat.

  Trei dintre tinerii cantemirişti cu har ce au ales să urmeze o carieră medicală şi să-i ajute pe viitor pe cei aflaţi în suferinţă vor studia la Facultatea de Medicină din Târgu-Mureş, respectiv Institutul Medico-Militar din Bucureşti.

  8 dintre absolvenţii care se vor pregăti ca specialişti într-un domeniu de actualitate, cel al logisticii, vor studia la Facultatea de comandă şi stat major, din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”.

  Rezultatele obţinute de absolvenţii colegiului sunt cele care duc mai departe tradiţia de excelenţă a instituţiei, oferind cadrelor didactice şi militare prilej de mândrie şi împlinire profesională.

   

  Felicitări tuturor şi mult succes mai departe!

   

  Foto: Graţiela Mihăescu