100 pentru România

   

  Mă numesc TIANU Florin și m-am născut la data de 26 iunie 1980 în localitatea Reșița județul Caraș-Severin.

  Încă de mic copil am avut o atracție deosebită față de uniforma militară tocmai de aceea alegerea liceului, la terminarea celor 8 clase primare, nu a fost una dificilă. La vârsta de 14 ani, împreună cu părinții mei, am luat decizia de a urma cursurile Liceului Militar de Marină ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, făcând parte din promoția 1994-1998. Clasarea pe locul 23 la concursul de admitere la Academia Navală Mircea cel Bătrân (20 fiind numărul de locuri din acel an) nu a reprezentat o descurajare pentru mine. Acest lucru m-a motivat, obținând clasarea pe locul al 3-lea la concursul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari de Marină ”Amiral Ion Murgescu”. După terminarea celor 3 ani de studii, în vara anului 2001, a urmat repartiția în cadrul Divizionului 146 Nave Minare-Deminare la bordul Dragorului Maritim 29, o navă relativ mică cu un echipaj închegat și unit, unde încet, încet și timid, am început cariera de radiolocatorist naval. A urmat o perioadă frumoasă din viața mea la bordul acestei nave, unde am legat primele prietenii adevărate din viață, participând la o multitudine de misiuni atât naționale cât și internaționale în largul Mării Negre, ajungând prin cele mai îndepărtate coaste ale Turciei, Bulgarie și Ucrainei.

   

  Anul 2005 a fost unul decisiv în hotarârea destinului meu, fiind anul în care am decis să încerc și altceva decât dragaj și pase reușind promovarea probelor eliminatorii pentru cursul de Breverare Scafandru Autonom din cadrul Centrul 39 Scafandri și iată-mă după numai trei luni un proaspăt scafandru cu acte în regulă. Dificultatea acestui curs și văzând duritatea cursului următor de Scafandru de Luptă a făcut doar să întârzie luarea hotărârii de a mă muta la Divizionul 175 Nave și Scafandri cu numai 3 ani. În luna decembrie a anului 2008 am luat decizia de a mă alătura unui grup de oameni deosebiți, ocupând o funcție de scafandru de luptă în cadrul Secției de Scafandri de Luptă EOD.

   

  A urmat o perioadă foarte solicitantă din punct de vedere fizic și psihic, deoarece una din preocupările instructorului nostru era și de a testa limitele tuturor celor 20 de cursanți, reușind ca la finele celor patru luni de curs de lupta să mă număr printre cei 5 finaliști ai promoției toamnă 2009. Urmează o lungă perioadă de instruire pe linie de specialitate EOD, atât în Constanța la Centrul de Scafandri, dar și la Baza de instruire pentru EOD a Centrului de Instruire pentru geniu, EOD şi apărare CBRN „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, finalizănd cursul de bază EOD, Homemade Explosive Training, Weapons Intelligence Team Course și IED.

   

  O încununare cu succes a muncii depuse de-a lungul timpului în cadrul SSL-EOD a fost și nominalizarea la concursul Omul Anului în Forțele Navale 2016, fiind unul din cei 4 finaliști la categoria Maistrul Militar al anului, obținând un onorabil loc 3. Nominalizarea la acest concurs a venit ca o consecință a participării la o misiune de distrugere a 2 mine marine istorice din largul Mării Negre, misiune încheiată cu succes de toți militarii din cadrul SSL-EOD.

   

  O nouă provocare a apărut la începutul acestui an, odată cu participarea la concursul de selecție în vederea încadrării unei funcții în teatrul de operații din Afghanistan. În acest moment scriu această scurtă bibliografie din îndepărtata capitală a Afghanistanului, unde de aproape 4 luni încadrez funcția de CJ6 staff assistant (maistru de comandă al șefului comunicațiilor) din cartierul general al misiunii Resolute Support, Kabul.

   

   

  Cu un gol în suflet și ceva lacrimi în ochi am lăsat acasă o fetiță extraordinară de 5 ani pe nume Sarah-Maria și o soție minunată Tianu Doina, care nu întâmplător este tot maistru militar de marină la Baza Logistică Navală. Căsătoriți din anul 2010, locuim în apropiere de Constanța împreună cu cea mică, un cățel pe nume Zolis și o pisică pe care nu o cunosc încă......fiind adoptată după plecarea mea în teatru.