Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada"

  Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada" a luat fiinţă la data de 1 iunie 1969, în subordinea Brigăzii 4 Vânători de Munte „Posada", fiind dislocat în oraşul Curtea de Argeş. La 20 octombrie 1969 i s-a înmânat drapelul de luptă.

  În decursul celor 49 de ani de existenţă, Batalionul 33 Vânători de Munte „Poasda” a participat cu subunităţi de nivel companie şi batalion la 5 misiuni externe în Irak şi Afganistan.

  Drapelul de luptă al Batalionului a fost decorat Preşedintele României cu ordinele “Virtutea militară în grad de cavaler cu însemn pentru militari de război” şi  “Virtutea militară în grad de ofiţer cu însemn  pentru  militari de război”. Pentru modul exemplar de executare a misiunilor drapelul de luptă a fost înnobilat cu “Emblema de onoare a Forţelor Terestre”, “Emblema de onoare a Statului Major General” şi “Emblema de onoare a Armatei României cu însemn de război”.

   

  Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” face parte din elita armatei României, fiind structură pusă la dispoziţia NATO/UE încă din anul 2006.

   

  Pentru a sărbători la "înălţime", specific al Vânătorilor de Munte, un grup de ofiţeri argeşeni au arborat drapelul batalionului pe cel mai înalt vârf al ţării, Vârful Moldoveanu, demonstrând încă odată că Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada" este un adevărat străjer al crestelor carpatine.