Ziua Solidarității Naționale împotriva Dictaturii

    Cu prilejul acestei zile speciale intenționez să transmit un gând plin de recunoștință și respect pentru cei care, purtați de o viziune măreață și curaj, s-au sacrificat în numele unui popor liber! Celebrăm pe data de 16 Decembrie Ziua Solidarității Naționale împotriva Dictaturii – un eveniment care, dincolo de mesajul oficial, conturează identiatea noastră culturală plină de memorie.

    În urma dictaturii exercitate în trecut asupra țării noastre, data de 16 Decembrie marchează în prezent un moment prielnic pentru a analiza valoarea reală adusă de victimele unei revoluții anticomuniste pentru adevăr și libertate. Beneficiem astăzi de dreptul la libera exprimare (eliberați fiind de obligația de-a spune ceea ce gândim și ceea ce simțim în șoaptă – cu teamă), de puterea opiniei publice, de o societate în care limitarea accesului la informații și bunăstare a fost învinsă.

    Perioada dictaturii nu a prins rădăcini prin prisma puterii iubirii față de popor, ci prin iubirea față de putere și egoism. Dacă din nefericire și astăzi ne confruntăm cu atitudini similare, pentru a da dovada de izbândă este important să scăpăm de confuzie și influență negativă și să conștientizăm că, fiecare dintre noi - de la cei mai mici la cei mai mari - suntem o emblemă a țării noastre, o țară presărată cu istorie, tradiții și oameni frumoși!