Puterea disciplinei împletită cu frumusețea creativității

  Mediul militar reprezintă disciplină, rigurozitate, hotărâre, profesionalism și sacrificiu. La acestea se adaugă propria voință pentru a te dedica carierei militare, pentru a face din aceasta un mod de viață care să îți aducă satisfacții și mulțumiri personale.

  Acum aproape 3 ani, Dragoș a ales cariera militară pentru a-și defini personalitatea, pentru a-și demonstra că poate să ducă la bun sfârșit ceea ce mulți nu reușesc, dar și pentru a-și schimba stilul de viață într-unul mai organizat și mai bun.

  ”Mă aflu la prima misiune externă. Începutul a fost greu, deoarece era un mediu nou, diferit de ceea ce cunoșteam și eram obișnuit, însă am întâlnit oameni de la care am multe de învățat și consider această etapă ca fiind un pas important în cariera mea militară”.

  Dragoș este încadrat în grupa shorar din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană ”Liliecii Negri”. Îi place mult ceea ce face și se vede acest lucru cu fiecare acțiune a sa.

  Pe lângă pasiunea pentru armată, la Dragoș am descoperit una la fel de frumoasă și anume, confecționarea machetelor de camioane militare. Și-a descoperit această pasiune în momentul în care Matei, fiul acestuia, i-a spus că și-ar dori o mașină de jucărie precum camioanele militare pe care le văzuseră pe stradă.

  ”Atunci m-am gândit să încerc să realizez un camion, neavând de unde să cumpăr unul. Ce poate fi mai frumos decât să îți construiești singur vehiculul preferat? Întotdeauna mi-au plăcut mașinile. Alături de mine îi place să meșterească și băiețelului meu. Ne punem împreună la încercare îndemânarea și creativitatea confecționând, reparând și personalizând mașinuțele preferate. Acum pot să construiesc o mașină după un model original din dotarea Armatei României.”

  Acesta este fruntașul Ciobanu Dragoș, un militar profesionist, devotat și muncitor, un om bun, cu principii și calități solide, mereu dornic să îi ajute pe cei din jurul său.

  Suntem mândri de tine!