”Spur Ride” – prima competiție multinațională de acest gen din cadrul Grupului de Luptă din Polonia

  Opt militari din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană ”Liliecii Negri” s-au aliniat la startul competiției ”Spur Ride”, cursă organizată de către trupele americane prezente în cadrul Grupului de Luptă.

  ”The Order of the Spur” este o tradiție în rândul cavaleriei Armatei Statelor Unite ale Americii. Această competiție implică parcurgerea unor teste extrem de solicitante din punct de vedere fizic și mental. Principalul scop este de a construi și crește coeziunea grupului și de a înțelege adevărata istorie a cavaleriei.

  Militarii au fost testați timp de mai bine de 24 de ore pentru dreptul de a câștiga o pereche de pinteni argintii. Probele s-au axat pe evaluarea capacității de leader a militarilor, dar și experiența tehnică și tactică în ceea ce privește montarea și demontarea armamentului, executarea unor ședințe de tragere cu diferite tipuri de armament (pistol M-9, pușca de asalt M-4), asamblarea și dezasamblarea unei stații radio, aruncarea grenadei la distanță și precizie, orientarea în teren cu ajutorul hărții pe timp de zi și pe timp de noapte, parcurgerea a două marșuri de 8, respectiv 15 km având asupra lor tot echipamentul individual, evacuarea unui rănit dintr-o zonă de conflict, acordarea primului ajutor și solicitare MEDEVAC, cât și un test de cultură generală.

  Proba de vârf a acestei curse a fost ca, după cele peste 24 de ore fără mâncare și fără somn, în care militarii au rezolvat toate celelalte cerințe solicitându-și la maximum capacitățile fizice și psihice, aceștia au fost nevoiți să vizioneze un film cu durata de 2 ore fără să adoarmă.

  Dintre cei opt militari români, caporalul Idriceanu Ionuț a fost cel care a reușit să câștige pintenii argintii.

  ”Această competiție mi-a testat rezistența fizică și mentală, motivându-mă în același timp să îmi depășesc limitele. A fost un concurs complex, foarte bine organizat, o experiență unică ce s-a bazat pe aptitudini militare. Sunt bucuros că am avut ocazia să colaborez cu partenerii străini, am cunoscut oameni noi și foarte bine pregătiți de la care am avut de învățat. Cred că cel mai mare dezavantaj a fost frigul. Temperaturile scăzute și vântul ne-au îngreunat cu mult executarea sarcinilor, însă am reușit și sunt mândru că am putut reprezenta România cu succes”, ne-a mărturisit caporalul Idriceanu Ionuț.

  Felicitări! Suntem mândri de tine!

   

  Foto: Lt.Cimpoer Irina, Maj. Mirna Šijanski