Chimia între pasiune şi muncă

  “Într-adevăr, nici nu ştiam acum ceva timp de cât de complexe sunt lucrurile din jurul meu…”, ne-a spus elevul Mihail Pătraşcu, distins cu menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie.

  A prins drag de această disciplină încă din gimnaziu, atunci când materia a început pentru el cu iz de matematică. “Pasiunea pentru chimie a apărut aşa, oarecum brusc. Eram în clasa a VII –a şi începuse doamna profesoară cu câteva hieroglife, numite “formule de calcul”, de care habar nu aveam. Cu alte cuvinte, materia începea cu un iz de matematică. Nu-i a bună, mi-am zis! Apoi, brusc, lucrurile s-au schimbat. Astfel, am învăţat şi partea practică, distractivă, a acestei discipline, fără de care, să o spun drept, aceasta nu ar prinde culoare. Aşadar, am început cu partea practică….Mi-am procurat câteva substanţe de prin gospodărie şi toată ziulica priveam cum joacă şi sar eprubete (să fie clar! nu au fost banalităţi de pe internet de făcut acasă).”

  A continuat să se pregătească cu seriozitate, determinare şi pasiune,  printre eprubete şi substanţe chimice la care a adăugat pregătirea teoretică. Alături de doamna profesoară Daniela Costinescu a reuşit să afle o parte din tainele chimiei şi rostul acesteia în lumea care ne înconjoară. Este la început de drum şi la prima participare la faza judeţeană a Olimpiadei de chimie, unde a reuşit un rezultat meritoriu. “Da, am obţinut menţiune la faza judeţeană, dar la următoarea participare vreau, cu siguranţă, mult mai mult”, a concluzionat tânărul licean.

  Crede că a moştenit această pasiune de la bunicii din partea mamei, medici de profesie. Mihail este hotărât să ducă mai departe tradiţia familiei şi să practice una dintre cele mai nobile meserii, dar care cere sacrificii şi multă pasiune.

   

  Felicitări, Mihail!

  Ne mândrim cu tine!