Ultramaratonul Galați – București „O zi bună este atunci când toţi ne întoarcem acasă”

  Pe timpul alergării, maratoniştii vor purta un drapel naţional, inscripţionat cu siglele Galaţi, Protecţia Civilă şi Bucureşti, care, la sosire, în semn de respect, va fi oferit ministrului apărării naţionale.

  La trecerea prin localităţile Galați, Brăila, Slobozia şi București, celor trei temerari li se vor alătura și alţi alergători, iar pe traseul Fundulea - sediul Ministerului Apărării Naționale, vor fi însoţiţi de un grup de militari ai echipei Invictus, ce au reprezentat România la jocurile paralimpice de la Toronto şi Sydney.

  * * *

  Cobzaru Laurentiu este reprezentatul unui grup de alergători la semimaraton, maraton şi ultramaraton din Galaţi şi Brăila, pentru care sportul este o pasiune. Aceştia se reunesc an de an la evenimentele organizate cu ocazia sărbătorilor naţionale, a concursurilor naţionale sau internaţionale şi a acţiunilor de strângeri de fonduri în scopuri caritabile.

  * * *

  Reprezentanţii mass-media, interesaţi să participe la această activitate, sunt aşteptaţi joi, 28 februarie, începând cu ora 15.30, la sediul Ministerului Apărării Naţionale din strada Izvor , nr.110 (intrarea dinspre Hotelul Marriott).

   

   

  "Domnilor generali, ofițeri, maiștri militari și subofițeri, soldați gradați profesioniști,

            Onorată audiență,

   

                  Sunt extrem de onorat să întâmpin astăzi, alături de dumneavoastră, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe acești minunați temerari care și-au propus prin acțiunile lor să sprijine o campanie umanitară “O zi bună este atunci când toți ne întoarcem acasă!” dedicată Antoniei Gal – o fetiță de doar 8 anișori, diagnosticată cu neuroblastom (tumoare) pe glandele suprarenale cu grad ridicat de malignitate, caporalului Marcel Roșu – militar al Batalionului 300 Infanterie Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei” din Galați, diagnosticat cu o afecțiune la sistemul nervos al coloanei vertebrale, respectiv plutonierului adjutant Viorel Dima din cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, diagnosticat cu cancer esofagian cu metastaze la ficat.  

  Caporalul Laurențiu Cobzaru, polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, împreună cu prietenii și camarazii lui, predă, prin acțiunea organizată astăzi, o lecție de viață, de la care noi trebuie să învățăm multe. Ultramaratonul de 260 de km, pe care l-au început în seara zilei de 26 februarie din localitatea Galați și l-au încheiat în acest moment, în București, la sediul Ministerului Apărării Naționale, ne arată nouă, tuturor, că nimic nu este imposibil, atunci când dorim să ajutăm.

  Caporalul Cobzaru și prietenii lui nu se află la prima lor inițiativă de acest fel. Ei au mai desfășurat încă patru astfel de acțiuni, alergând pe aceiași distanță de Ziua Armatei României în data de 25 octombrie 2018, la 1 decembrie de Ziua Națională a României au alergat sub deviza “Alerg pentru Unire” și pe data de 14 decembrie pentru campania umanitară “O zi bună este atunci când toți ne întoarcem acasă”, alergând pe distanța de 38 de km între localitățile Galați și Brăila. Cea de-a patra acțiune au desfășurat-o în data de 24 ianuarie 2019, între orașele Galați și Focșani, pe distanța de 90 km, sub deviza Vreau să dansez, să alerg, să fiu NORMALĂ!și au dedicat-o  Anei-Maria Tudor, o tânără de doar 18 ani, ce suferă de o boală gravă, scolioză. 

  Prin acțiunile lor, ei au atras atenția întregii societății, că cei aflați în suferință nu sunt singuri, că au și ei, la fel ca noi toți, dreptul la viață.

   

  Dragi prieteni,

   

  Sunteți un exemplu de urmat și vreau să vă asigur de tot sprijinul meu și al conducerii Ministerului Apărării Naționale pentru viitoarele acțiuni pe care dumneavoastră le veți intreprinde pentru sprijinirea camarazilor și prietenilor voștri.

  Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă doresc succes în continuare și însănătoșire grabnică pentru toți cei  aflați în suferință!" -  ministrul apărării naţionale, Gabriel Beniamin Leş