100 de ani de viață, 100 de ani de istorie

MApN · 09.08.2019

Veteranul de război Marin Olaru din comuna Găvănesti, județul Olt, a fost eroul unui eveniment deosebit. Aniversarea celor 100 de ani pe care i-a împlinit ieri, alături de el fiind familia, militari din cadrul Batalionului 1 Instrucție “Olt”, preotul satului, reprezentanții Episcopiei Slatinei si Romanaților, precum si reprezentanți ai autorităților locale si județene. De asemenea, alături de venerabilul nostru veteran, au fost și președintele filialei Caracal a A.N.V.R. și directorul Muzeului Județean Olt, care au dorit, împreună cu toți participanții, să omagieze viața, sacrificiul si munca veteranului de război Marin Olaru.

Aniversarea a fost ținută la Biserica parohială din Slatina unde după un serviciu religios au fost citite ordinele succesive de avansare la gradul de locotenent-colonel a distinsului veteran.

Evenimentul a fost înscris de către Batalionul 1 Instrucție “Olt” în portofoliul de activități aniversare, mai ales că, la 1 septembrie anul acesta, unitatea împlineste 150 de ani de la înființare.

Sursă text/foto: SAUSL