Inițiativă inedită a promoției 1989 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” la întâlnirea de 30 de ani

Georgiana Lupu · 13.08.2019
  • Acasă
  • Articole blog
  • Actualitate
  • Inițiativă inedită a promoției 1989 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” la întâlnirea de 30 de ani
Absolvenţii promoţiei 1989 a Liceului Militar „Ştefan cel Mare” au revenit în locurile dragi de la poalele Rarăului, într-o încercare de revendicare a adolescenţei, la 30 de ani de la terminarea studiilor liceale. Promoţia 1989 a lăsat urme adânci în peisajul valorilor şi personalităţilor militare, mulţi dintre absolvenţi având evoluţii de excepţie în carieră.

Adunarea de pe platoul central al colegiului, apelul şi raportul promoţiei în fața comandantului de companie din acea perioadă și înălţarea drapelului, sunt doar câteva secvenţe din programul revederii. Momentul inedit al manifestărilor a fost donarea a 100 de cărți bibliotecii colegiului. Titlurile provin din toate ariile de interes ale elevilor de liceu militar și aduc un plus de valoare colecției bibliotecii. De asemenea, o sumă importantă de bani a fost donată clubului de robotică al instituției câmpulungene. Reprezentanții promoției 1989 au menționat faptul că doresc ca acest gest să reprezinte un exemplu demn de urmat pentru toți absolvenții colegiului militar.

Reuniunile absolvenţilor promoţiilor de elevi din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc constituie ocazii de retrăire a istoriei vii a şcolii şi de confirmare a validităţii modelului educaţional oferit de acesta de-a lungul timpului.