Compania 4 "Tigers" în Afganistan

Roxana Davidovits · 20.08.2019

De atenția și concentrarea lor a depins siguranța tuturor celor ce lucrează în interiorul Bazei Militare din Kandahar în ultimele șase luni! 🇷🇴

Kandahar este o bază militară extrem de securizată, o fortăreață am putea spune, cu garduri de sârmâ ghimpată și ziduri de beton înalte de aproape trei metri.

Printre gardurile de sârmă ghimpată de la ECP 5 poți observa clădiri ciuruite de gloanțe și bombardamente în care trăiesc câteva familii sărace de afgani.

ECP 5 vine de la entry control point numărul 5 şi reprezintă principalul punct de acces în baza Kandahar cu o întindere de câteva sute de metri. Misiunea militarilor Companiei 4 "Tigers" este de a menţine baza operativă 24 de ore din 24 și de a verifica fiecare autovehicul și persoană care dorește să intre în bază.

Multe bariere de beton, sârmă ghimpată, semne de circulație, dispozitive de scanat persoane și mașini, indicatoare de tot felul, oameni care îți fac semne și lista poate continua.

Militarii gălățeni din Compania 4 "Tigers" verifică sute de persoane și maşini pe fiecare tură de 12 ore. Scopul este acela de a nu se pătrunde cu substanțe sau echipamente interzise.

Au mai rămas câteva zile până când toți militarii Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei" din Galați vor ajunge acasă și vor raporta "Misiune îndeplinită!".