”Îngerii păzitori” din Afganistan

Roxana Davidovits · 21.08.2019

Atunci când viața celor pe care îi apără devine mai importantă decât a lor! Ei sunt ”Îngerii păzitori” din Afganistan

Militarii Companiei 3 “Knights” au o misiune diferită, scopul lor este de a asigura securitatea și mobilitatea echipelor de consiliere și suport din cadrul coaliției care ajută Afganistanul să își dezvolte forțele de apărare, iar activitatea lor nu este lipsită de amenințări.

Dacă nu ar exista ei, consilierii din echipele TAAC (echipe de instruire, consiliere și asistență ale Armatei Naționale Afgane) nu și-ar putea face treaba, nu ar putea sfătui Forțele Naționale de Securitate și Apărare Afgane și, prin urmare, nu pot ajuta să facă din Afganistan un loc mai sigur.

Aceștia au apărut din necesitatea de a preveni atacurile de tipul Green on Blue executate asupra personalului forțelor de coaliție chiar de către cei care sunt antrenați și consiliați. Astfel de atacuri au debutat în 2008, atingând apogeul în 2012 când pentru prima dată a apărut misiunea de tip ”Guardian Angel”.

Militarii Companiei 3 “Knights” trebuie să recunoască rapid indicii de demascare a posibilelor acțiuni ostile și să reacționeze prompt pentru protejarea persoanelor pe care le însoțesc.

Misiunea militarilor din Batalionul 300 Protecția Forței ”Sfântul Andrei” a ajuns la final! Vă așteptăm pe toți acasă.