Moment cu însemnătate istorică!

MApN · 23.08.2019

Primii militari din detașamentul Carpathian Pumas au asistat la arborarea drapelului național în Baza Camp Castor din Gao, Mali.

"Timp de șase luni aceasta va fi casa noastră. Bineînțeles că trebuie să o facem să arate cât mai bine, așa că drapelul ne-a însoțit. Suntem primii militari din detașament iar munca noastră aici tocmai a început." afirmă căpitan Mirela Șerban.

Până la întregirea structurii, militarii vor instala o parte din serviciile de comunicații, vor depozita materialele logistice și vor pune la punct detalii administrative.

Până la sfârșitul lunii, patru curse cu aeronave C-17 ale partenerilor canadieni vor transporta componenta detașamentului precursor și echipamente necesare militarilor pentru misiunea MINUSMA sub egida ONU.

***

România va sprijini ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecția civililor și împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile ale Acordului de Pace în zonele populate. Detașamentul Carpathian Pumas va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare.