​Expoziție Paul Mircea Goreniuc, la Cercul Militar Național

O expoziție de mare valoare artistică, semnată de Paul Mircea Goreniuc, ce va fi vernisată astăzi

Administrator 1 · 06.09.2019
O expoziție de mare valoare artistică, semnată de Paul Mircea Goreniuc, va fi vernisată vineri, 6 septembrie, ora 19.00, la Galeria Artelor a Cercului Militar Național, în prezența criticului de artă și istoricul de artă Radu Boroianu.

Reunite prin viziune și implicare afectivă în același demers plastic coerent, cele două abordări sculpturale ale lui Mircea Paul Goreniuc prezente în expoziția personală, deschisă la Galeria Artelor a Cercului Militar Național între 2 – 20 septembrie 2019 oferă o imagine cuprinzătoare a personalității sale artistice, aflate în clipa fastă a deplinei maturități creatoare.

Născut la 12 decembrie 1942 în București, Paul Mircea Goreniuc a studiat la Academie der Bildende Kunst din Munchen, Germania. Stabilit din 1972 în Statele Unite, artistul a desfășurat o prodigioasă carieră plastică, făcându-se remarcat prin expoziții personale sau colective în Statele Unite, Europa și Asia.  

Mircea Paul Goreniuc propune o abordare sculpturală dinamică, alertă, viguroasă în care formele esențiale, sfera, poliedrul, dar și încrucișarea liniilor drepte și curbe, compun metafore plastice ale contrastelor și problemelor lumii contemporane.
De la nonfigurativul sculpturilor simbolice, artistul trece cu ușurință la abordarea plastică figurativă, realizată în bună tradiție clasică. Bronzul și lemnul sunt materialele predilecte prin care sculptorul introduce privitorul în cealaltă dimensiune a operei sale. Foto: Valentin Ciobirca